cinta monyet?? cinta mawas....???

Author: sc4ab // Category:
salam..
kengkawan suma...
nk mintak pendapat korang suma psai cinta di zaman remaja ni....
aku tahu tajuk ni amat sentitif utk dibicarakan di maahad..
terutamanya klas science...
tpi klas kita la yg pling ok skali...(pndapat aku la)
erm....


apa pendapat kengkawan tntang cinta remaja??
(pilih lah jawapan)

a)boleh wat si 'dia' sbg inspirasi utk beljar..
b)cinta monyet?xsalah jadik monyet sat bukan lama pon...(besh pa)
c)wat menyemak kepala otak ja..tambah dosa plak 2
d)cinta Allah lagi hebat


erm....tpi bg aku(yg post ni)..
xsalah da perasaan kt seseorang..
Allah yg bagi..
tpi jngn COUPLE!!!
sbb nnti dari cinta monyet..tukar jadik cinta mawas...
lagi teruk!
xguna!...
jadik..,
CINTAILAH ILAHI...........................

13 Responses to "cinta monyet?? cinta mawas....???"

sc4ab Says :
June 20, 2009 at 6:44 PM

cinta mawas????
hehe...
mawas dlm tv tu ok gak la..
hahaha...
klau aq la..
aq plih c la...
mmg mnymak pala ox pun...

HiRUm@ Says :
June 25, 2009 at 4:12 PM

zzzzzz.................

~se7en hea7en~ Says :
June 25, 2009 at 10:39 PM

cinta ini merupakn satu anugerah drpd Allah SWT..aq stuju tak slh suka kat seseorg tapi itulah........ada had batas dalam ISLAM....pandai2 la korang pikiaq..zzzzzzzzzzzz

~se7en hea7en~ Says :
June 25, 2009 at 10:41 PM This comment has been removed by the author.
HiRUm@ Says :
June 26, 2009 at 9:40 AM

aku plh A n D....kt cuma kena pandai kawal dr je... kalu x dpt msk minang trs!! kan sng..

~se7en hea7en~ Says :
June 26, 2009 at 10:13 AM

Hiruma mmg brutal.......
tapi aq stuju A n D.....

sc4ab Says :
June 28, 2009 at 5:19 PM

aq pilih A,C,D.klu yg pndy jg prasaan n leh wt si dia sbg prgsg 2 mmg bgus,tp ni klu dy suka sorg2 lm hati la...aku x stuju kapel..mmbazir duet makpak je..bkn konfem kawen pun..klu aku la,klu da owg ajak kapel n tym 2 umur aq n keadaan menizinkan,aq akn suruh si dia msuk minang.kapel je lps kawen,kn sng.dpt phla plak 2..hehe,smgt btul aq citer psl ni kn? ;p aq hrp aku n kita sume leh jg diri sblm smpy masanya...ameen..

~se7en hea7en~ Says :
June 28, 2009 at 6:06 PM

ameen,ameen,ameen...

sc4ab Says :
June 28, 2009 at 6:39 PM

ameen..
alhamdulillah..
beknya..
ank spa ni????
cam knai ja...

~se7en hea7en~ Says :
June 28, 2009 at 9:33 PM

trimas...baik hati korang..
kalo knai??tekala..

sc4ab Says :
June 29, 2009 at 5:18 PM

xtau la..
no idea...
cba la bgtau..
kn sng...

maahadianz Says :
July 3, 2009 at 4:15 PM

slm...aku??
aku rasa a ngan d...
cinta allah tu kita kena jaga betoi2...
sbb dgn mengingati allah,kita akan t'hindaq dari perkara2 munkar dan maksiat...so,cinta kat allah nie klu bleh,cuba kekalkan dan tambah tiap2 hari..insyallah,..bahagia hidup...
yg jawapan c plak,aku rasa x salah,cuma kena ikut jln yg betul & lurus...
pandai2 la..
jgnla sampai semua hancuq kes 'love' kat seseorang tu...
kena pada2 rrr....
bg sesetengah org,maybe tu cara dia nak tingkat semngat waktu blajar...
apa2 pown jgn lebih batas & jgn dok tergedik2,terhegeh2 sudah...
tp kena ingat gak>> jgn lah menghampiri zina<<<
pandai2 la kita pikiaq yg mana ok/ko...
ada akal,guna leklok...ok???

sc4ab Says :
July 14, 2009 at 3:11 AM

perlu ka kta pilih A????
perlu ka??
rasanya..A ni bleh tauk jauh2 kot...btul??
sbb ap..?
perangsang...
siapa yg plih A tu...
ana asifun krna ckap bgini...
tajarrud niat antum..
ubah...dn tetapkn niat antum...
aku hadir ke maahad..adlah utk...
mnuntut ilmu...kerana siapa??
kerana si die ke?
atau krna Allah??

Post a Comment